June 01 2020 04:11:33
  Navigare
Ce este ARPC
Coalitii
Statut
Finantari
Parteneriate
Obiective de baza
Organizare
Rapoarte si bilanturi
Intrebari
  Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.
Untitled Document
 Proiecte


1. Initierea demersurilor necesare pentru ca Guvernul Romaniei sa puna la dispozitia publicului pe internet, Registrul national de evidenta a revolutionarilor cu merite in Revolutia din dec. '89, in care sa fie evidentiate avantajele materiale si financiare oferite acestora, precum si listele castigatorilor la jocurile de noroc tip Caritas.

2. Elaborarea criteriilor minime pe care trebuie sa le indeplineasca demnitarul public si politicianul de elita.

3.  Pentru a se diminua din elanul interventiilor si presiunilor facute, de elitele postdecembriste asupra factorilor de decizie publica, īn vederea numirii unor impostori (acoliti) pe īnalte functii de executie sau de conducere se va solicita Guvernului infiintarea īn cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici a "Registrului national  cu sanctiunile disciplinare si administrative aplicate functionarilor publici inclusiv celor cu statut special", cu acces public pe internet, obtinind astfel reducerea submediocritatii si a contraperformantei  actului de decizie publica;

4. Propunere de modificare a Legii invatamintului in sensul ca obtinerea licentei dupa terminarea unei facultati sa se realizeze prin examen unic organizat dupa aceiasi metoda ca si bacalaureatul.

5. Initierea demersurilor necesare pentru ca Guvernul Romaniei sa infiinteze Registrul national de achizitii publice de bunuri si servicii cu rubricatie adecvata pentru redarea transparentei publice si pe ordonatori de credite.

6. Demararea procedurilor necesare prin intermediul Guvernului pentru ca   īn cadrul ministerelor si unitatilor administrative cu grad superior de organizare sa se infiinteze  asa-numitele Servicii "O" si "M" adica "Organizare" si "Metode" compuse din oameni cu studii si experienta profesionala deosebita, precum si din cei care apartin elitei stiintei romānesti inclusiv din mediu academic, care sa cerceteze permanent caile, mijloacele si metodele de īmbunatatire ale activitatii autoritatilor atāt din punct de vedere al functionarii acestora, cāt si al reformei structurilor. Asemenea "laboratoare ale muncii de inovare si creatie" sunt folosite atāt de catre autoritatile publice din administratia SUA cāt si īn tarile europene dezvoltate si au ca atributii principale optimizarea oricarei probleme ale administratiei centrale sau locale. Astfel deciziile executivului avānd la baza un sistem realist de elaborare, vor fi īntotdeauna calificate, fundamentate stiintific si adoptate īn mod obiectiv;

7. Pentru optimizarea si eficientizarea institutiilor statului se va elabora un Plan de evaluare  a tuturor structurilor, cu atributii īn domeniul public, finantate din bugetul de stat prin verificarea legalitatii si necesitatii īnfiintarii, a valabilitatii obiectului de activitate, a organigramei de functionare, a resurselor folosite si a indicatorilor statistici de succes care cuantifica activitatile desfasurate.

8. Propuneri de modificare a legislatiei referitoare la secretizarea si confidentialitatea activitatilor de intertes comunitar prin reevaluarea riscurilor reale la nivel national.

9 . Propuneri de reglementari privitoare la impozitarea  graduala a averii īn functie de o serie de criterii cumulative referitoare la valoarea  acesteia, credibilitatea surselor si mijloacelor de dobāndire, raportate la legalitate, precum si la perioada de timp īn care s-a facut acumularea.

10 .  Propuneri de reglementari pentru cresterea prestigiului, credibilitatii si a eficientei institutiilor din structura  puterii domeniilor rezervate (Ministerul Justitiei, Ministerul Public, SRI, SIE, STS, MApN, Politia Romana) prin desemnarea sefilor acestora numai pe baza mai multor candidaturi depuse pentru aceeasi functie care, sa fie avizate de Forumul Societatii Civile si Presedintele Romāniei, iar prin vot parlamentar sa se  decida cea mai valoroasa si merituoasa persoana pentru  a ocupa functia optata,  pentru a elimina riscul ca īn si īntre aceste institutii sa se faca afaceri murdare.

 
   © 2007 Asociatia Romana pentru Progres si Civilizatie
Un proiect: IPD Studio